Monday, September 7, 2009

Mari Uji Mata Anda


Perkaitan IA Math??

Aku pun tidak tahu kenapa tindakan ini dibuat. Mungkin kerana IA Math telah berjaya disiapkan dengan sepenuhnya. Mungkin ya mungkin tidak. Tapi semua ini hanyalah sekadar hiburan dan jenaka. Tiada perkaitan antara yang hidup dengan yang mati.

Mungkin jua aku patut anggap ianya sebagai trivia of the Day agaknya. Dan ada juga perasaan untuk menjadi seperti watak di bawah itu, ada cita-cita, tapi hanya mengambil maksud sebagai superman yang bererti mampu menghadapi segala cabaran.


Kenapa ya??
Adalah tidak munasabah bagi seorang hero untuk memakai seluar dalam di luar bukan? Jadi watak ini sebenarnya tidak patut dijadikan teladan dan tiruan. Eh, mengapa semua hero-hero buatan manusia semuanya memakai seluar di dalam?? Cicakman, KeluangMan, Batman, dan apa-apa Man lagi lah. Ini nampak remeh padahal ianya persoalan berat, barangkali aku terpaksa melabel post ini sebagai 18sx!!

Kawan-kawan, sekadar trivia ok!!! Selamat mencuba!



Ujian tahap kepekaan mata anda

Cuba perhatikan betul-betul watak-watak di bawah ini!! Anda pasti akan terkejut!!!

Jeng3!!!!

Haha, anda nampak apa yang saya nampak????


Agak-agaklah, apa akan terjadi jika ini berlaku????

P/S - Aku bukanlah superman

20 comments:

NuRuL HazLiaNa said...

salam...
amin..nice post..
comel bangat kamu jadi superman..

Amin Rox said...

kepada hazliana, hehe thanks sebab kate comeyl.. :P

muslim said...

superman
definition: seseorang yang berjaya menyiapkan IA Math sebelum deadline dan masih hidup untuk mengatakan penderitaannya

Akmal Hayat said...

hahah..

ngokngek..buruk gla ah muka hg pky costum superman!!

hahahahahahaha

(tergelak terguling2)

sakit prut aku!

Amin Rox said...

Yep, Tepat sekali muslim!!

Amin Rox said...

CEs.. Akmal. anda hempeh.. agak2 ar.. tu comel kot, hazliana kat atas pun kata comel.. Ang ni memang nak kena nih..

salwa said...

boleh tny skit,,
teruk sgt ke IA math ek?
smpai smua senior2ku jd begini..
sy xtahu apa kbnda yg kna buat utk IA math.

Akmal Hayat said...

aku rasa ada smething wrong ngn dy pny perception tuh..haha

>> salwa

x truk pn..jgn buat last minit da rr..kalo juz 3 hari nk siap satu portfolio, mmg x tdo mlm laa nk siapkn..

Amin Rox said...

terima kasih akmal kerna tlg jawab untuk salwa!

ye salwa, x teruk pun, Ia math ni kalo teruk kalo procrastinate jer.. jgn tiru budaya ni tau.. hehe. kalosiap awal, lebih tenang..
akmal smpai ponteng kelas (jgn tiru) haha..

Amin Rox said...

akmal, what we see is not as they are but as we are... TOK claims k..

Akmal Hayat said...

haha kesah pa aku tok ka x..
jnji buruk seh ko pky costum tuh..
haha..kalo tengok jaa gmbq tuh, mst x tahan nak gelak..:))

oit!! aku bukan ponteng..pktaan tuh x betol...wrong choice of words..

x sengaja not equal to ponteng..

dh ttdo..nk wt guane...

Amin Rox said...

haha, secara tuntasnya org kata comeyl la.. ang ja kot.. kui4

apa yg lawaknya.. cool ar weyh.

Akmal Hayat said...

hahahahaha

tapi seyes seh! lawak gle ah! kalo laa aku print and publish dlm kolej, mst setiap orang akan terhibur setiap kali tgk..

dpt pahala aku kerana boley gembirakn org..haha

Amin Rox said...

Ceh, mana ada! orang aka terasa kagum!!! Seyes.. haha.. Superman melayu..

ridhu said...

hahahah...serues comey min...aku rse kan kalo steven spielberg tgk....hang dpt watak uatama jadi suprman tu...tapi kan...yang aku plek...dalam gambr tu bukan main tough lagi ko....ye ke?????ke tu gambr lame....eh2 silap...mungkin itulah amin yang sebenarnye kot....wakakakakakakakakakaak

Amin Rox said...

haha.. amboi.. itu lah amin yg sebenar..sje xnak tunjuk kang terkejut,, haha... xpe2, aku tgh work out utnuk itu.. hehe.. ridhu2..

ﺷﻬﻤﻲ @ iBnU SuRaiNi said...

weyh, jgn memain~
Amin six pack kot!
saja je xmo tunjuk hasil V2.0~

Atikah Nur Dzulkhefli said...

bukan six pack la syahmi..666 packs..haha..tp sgt aku takot six packnye akan di selaputi lemak mase hari raye..lemang n rendang menjadi serangan superman kite ini..hahaha

Amin Rox said...

to syahmi, haha.. betoi2.. depa tatau weyh.. ang ja yg sedaq.. kui4

Amin Rox said...

To Atik. xpa, kalo itu terjadi. tu dah jadi mcm belanket kejap jer... untuk tahan tahan sejuk taim kat oversea.. hehe.. neway, misi ni pasti berjaya!!