Saturday, February 13, 2010

Barakallahulakum

Sebentar tadi, motosikal yang saya naiki bersama-sama Syamil memecut laju ke arah Jitra setelah usai solat Maghrib. Setiba di rumah Akmal, Syahmi sudah pun selamat tiba. Kami bergerak ke rumah Zahid. Kami menghadiri Kenduri 'Kahwin Zahid'. Kononnya. Beliau sebelum ini asyik menyebut tentang Kenduri Kahwinnya. ^_^ [padahal kenduri kakak dia]

Maka kami pun menerjah si Zahid pada waktu malam. (kenduri pada waktu malam) Ternyata Zahid segak bersampin, bagai raja sehari!

Tatkala kami disambut,
"Ai..Zahid, mana orang rumahnya? Baju dah hensem dah!" Zahid tersenyum blushing [ maaf, jangan tiru penggunaan bahasa]

Isi penting perbualan semasa makan : Kahwin3!! Tut... (Jangan tiru aksi kami, mungkin nature call kot)

Selesai makan. Kami bergambar. Jeng3.

Zahid tampak comel dan tampan sekali, bak raja sehari!

Akmal, bab makan toksah cakap la, tengok kaki la..


Syahmi, driver kereta paling extreme, kecut perut nek ngan dia, catat rekod Jitra-Penang - sejam!
Tapi tahniah sebab sanggup datang jauh!


SYAMIL???
Sorry la weyh, gambaq hang takda.
Bawak motosikal jgn laju sgt.. ^_^

Pengantin memotong kek.

Sekadar Trivia.

Kepada bakal atau pun yang telah menjadi pengantin,
*(entah kenapa makin lama makin saya tidak kisah membicarakan tentang perkahwinan, dulu segan silu!)

Barakallahulakuma wabarakaalaikh kuma wajamaa bainakuma fikhair

Bila pulak la giliran saya??? oops..

16 comments:

...zUlaIkHA... said...

salam...

seriously hang skrg dok asyik cinta n perkahwinan ja na..

watevapown...

selamat bercinta n berkahwin la kami ucapkan...
calon???tuan punya diri lebih arif..

huhu...(^_^)
maaf dipinta...

Amin Rox said...

>>Zulaikha: huish, awat ckp mcm tu. BErcenta dlm perkahwinan ja nawh.

La ni, semua(laki)duk ceta pasal perkahwinan, nak wat gena. terpaksala adaptable.

Psl calon tu, wallahulam bisawab.

enggak perlu meminta maaf. Syukran.

Akmal Hayat said...

woi amin!! bila masa ada lagi 2 mangkuk makanan tu??

aku amek satu ja..2 lagi tu hg punya kan?? :PP

pstu bleh plak buat macam aku yg mkn 3 mangkuk..haha

Amin Rox said...

>>>Akmal: haha, sja nak pekena hg. naseb bek hg xprasan time aku amek gambaq. (syahmi senyum nakal kot time tu)

agak2 ar, aku dua2, syamil sama kot. Aku diet kot mlm tu.

Fizi said...

ye la, hang ni asyik dok cita pasal kawin ja skunk ni. (hrmm, tak semua laki dok cita pasai kawin). Takpa2 aku paham, huhu.

Amin Rox said...

>>>fizi: hehe, ye ka? ntahla, mgkin tak tersengaja kot. Cewah, padahal dia pun mcm semangat ja ari tu. ^_^

fizi said...

saja ja melawak ari tu, huhu

Akmal Hayat said...

statement amin malam tu..

"bila pulak kita nak merasa macam ni.."

haha..amin dh xsabaq kawen

Amin Rox said...

>>Hifizi: ye ka. nmpak mcm serius ja.. hehe. :P

>>Akmal: apa akmal??? xdengaq2.. Amboi, bukan hg ka yg x sabaq, aku buat statement ja, nak test hg. ngeh3..

Statement akmal: 'Xnak aku cari yg dekat2, cuti raya x best!"

ﺷﻬﻤﻲ @ iBnU SuRaiNi said...

aku tengah recall balik....

sapa yg first skali kluaq statement camtu malam tu...

hmmm....

ﺷﻬﻤﻲ @ iBnU SuRaiNi said...

mari mari...

terapi kuruskan badan dengan aku...

cuma bayar duit minyak jer...

^_^

ﺷﻬﻤﻲ @ iBnU SuRaiNi said...

kompem kecut babat2 anda~

Akmal Hayat said...

> syahmi

haha..bez practice kot dok dlm keta hg..spa ada mslh darah rendah/tggi, sila2lah bersama syahmi slalu..huhuhu

> amin

cena amin?? statement tu billy punya..aku mengiyakan jek..sdp2 ja eh pky nma aku.. :PP

Amin Rox said...

>>>Syahmi terapi hg sgt berkesan. bagus2. menyelirap adrenalin! Tapi ingat, orang sakit jantung x ley kot.

>>Akmal: haha, mengiyakan tu tanda setuju. :P

Atikah Nur Dzulkhefli said...

hahahaha....bley kene heart attack nek kete ngn syahmi..ngeh3..akmal dlm program menaikkan berat badan ke tahap ideal...amin,mkn byk nawh..heheh...sabaq2 la amin oit kalu da ade calon pon..hahaha...

Amin Rox said...

>>> atik: akmal program menaikkan badan?? apakah?? makan byk mana pun xnek2 nya. hehe..
ye, sabaq2.. :D