Wednesday, August 18, 2010

Bantulah Saya Memilih Rumah!

Ya, Tajuk di atas bukan satu gurauan. Saya memerlukan pandangan anda akan rumah-rumah di bawah ini suggestkan kepada saya! Dan kalo boleh komenkan di ruang komen! :)
Set-set rumah ini bukan untuk bakal keluarga,bakal isteri atau bakal anak-anak saya, jangan salah anggap, tapi untuk penempatan saya di The University Of Edinburgh, Scotland, UK nanti. :)

Rumah Set A (price: 312 Pound)











Rumah Set B (Price: 360 Pound)













Rumah Set C (170 Pound)





Rumah Set D (price 325 pound)












Rumah Set E (price 400 pound)





 

Rumah Set F (price: 400 pound)


 

Maka tolonglah saya membuat pilihan, sila beri pilihan anda di Kotak Komen ya! :)
*Price is an estimated calculation, it may changed based on how many people I will stay with.

18 comments:

petite girl said...

price for each house?

duk hall tak mo ka?

Amin Rox said...

price is within 170 - 400 per month.
Hall mahal sgt. -_-

Farzan said...

apsal aku rasa hall pn lbih kurg je harga, tolak duet letrik tuk umah semua n tolak masa tuk urusan2 penyenggelaraan rumah
tp aku rasa klu rumah yg ko nk duk ramai2 elok ruang tamu yg agk luas ckit r...set B would b nice :)

Hidayatullah said...

set c.. coz its cheap..
ko kan nk kawin cpt.. duduk la tmpt x selesa skit memula

Anonymous said...

Set A or set D is fine. Kalau sampai 400 tu macam mahal je, you don't need thaaat much space kan? Boleh saving utk benda lain. Set C share bilik tak best :P

Akmal Hayat said...

apsal aku rasa tajuk ko sepatutnya
"Bantulah Saya Memilih Orang Rumah!"

XD

muhammad fazli 'abdullah said...

rumah set F amin.:)

Farzan said...

eh2...silap, aku nk ckp set B sebenarnye -.-"

Farzan said...

eh2...silap, aku nk ckp set B sebenarnye -.-"

Atikah Nur Dzulkhefli said...

depend on ur priority,kalu nk selesa,,rase mcm set B ok..tapi kalu nk simpn duit nk travel ke nk mcm2 lagi,,set A ok lah...

Anonymous said...

assalamualaikum
sy nk tlg
sy suggest set b
yg warna puteh tu
tgk pun elok
harga sedang2
quite comfortable but not too much
ok la

humaira said...

salam, amin,
tak de pelan lantai each house ke?
sng skit nk tgk.
for each house ader braper bilik n toilet??
well, i guess should know dulu brape ramai org nk duduk kot.n then baru discuss between u guys which one is the best.takot nt ader conflict of interest. hahahah.

Anonymous said...

Set A...sbb ade tv =P
n sbb cam murah...
gud luck memilih rumah!!!

teh bunga chrysanthemum said...

wah tgk gmbr je ke pilih rumah? hang kena pi tengok sendiri dan jejakkan kaki. pilih rumah yg inclusive bayaran letrik tu baru sedap.

ﺧﻳﺮﺍﻟﻌﺎﻣﻟﻳﻦ said...

set B ok jer kowt..nmpak lapang..klu set A ok jugak tp suasana cam bosan jerk klu dah duk lama..

Amin Rox said...

wah, byk sungguh respon! Apa2 pun terima kasih semua atas cadangan dan saranan. insyaAllah akan dipertimbangkan semuanya.

Sebenarnya ada juga lokasi dan ciri-cirinya, tapi tidak dpt dimasukkan ke sini, cuma apa yg sy perlu ialah pendapat kalian akan harga dah kenderungannya. :)

salwa said...

set B ssuai klu nak duduk ramai2.
set A pun ok.tapi ruang tamu mcm sempit skit

Anonymous said...

siyesly set C

keselesaan tu duniawi je :)