Monday, October 5, 2009

Kisah Bangla dan KLCC




Cerita ini hanya sekadar omongan kosong, hanya jenaka seketika, di hening-hening keperitan IB di KMB, harap kalian memahami.

Idea ini datang dari classmateku sendiri. Aku terdengar dan seterusnya mengambilnya sebagai suatu jenaka da tiada unsur kebangsaan.

Dua orang Roommate berjalan-jalan sambil bersembang, (akulah tu) menceritakan kembali cerita menarik yang diperolehi daripada classmate ku itu.

Si A  : Hari ini, macam2 boleh berlaku kan.

Si B  : Kenapa?

Si A  : Isu dunia.. Andaikata ada pulau terdampar tidak bertuan di perairan sana, Singapura tak habis-abis dengan helah mendapatkannya. Banyak hujah-hujah diperdebatkan.

Si B  : Ek?

Si A  : Kata mereka, mereka terlibat melindungi pulau itulah, ada sejarah latar belakang tentang pulau itulah, inilah, itulah.. bla..bla..blaa..

Si B  : Haah. Betol3.

Si A  : Sekarang, Indonesia plak kata tarian Gamelan mereka punya. Macam2 kan.

Si B  : Ek? hish, xley jadi ni..

Si A  : Hampeh jugak, dah la rakyat depa ramai kat sini, tapi semua nak dapat hak. Belanda mintak tanah betul la.

Si B  : Ghee..

Si A  : ha.. Lepas ini aku rasa for sure Orang Bangla nak mintak hak ke atas KLCC pulak!

Si B  : Ye la, waktu raya mereka kat situ ja.

Si A  : Bukanlah.

Si B   : Abeh tu pe dia?

Si A  : Sebab diowang yang bina KLCC!!!

Si A dan Si B : HHAHAHAHAHAHAHAHAHAH! (geli perut teramat!)

* Tiada unsur kepuakan

1 comments: