Tuesday, August 11, 2009

Misi Tak Mustahil!!!!

Beberapa hari ini, kalau hendak diceritakan status aku, ringkas kata aku 'koyak' bak kata kawan-kawan rapat. Terminologi ini sebenarnya timbul dalam kalangan kawan-kawan aku sendiri. Dipelopori oleh beberapa orang akhirnya merebak bak virus H1N1 menyerang manusia.

Misi tak mustahil??? Kalian mesti tertanya-tanya apakah misi ini bukan? Rasa segan dan malu untuk menyatakan tetapi memandangkan hal ini berkenaan dengan misi yang perlu dilafazkan sebagai pembakar semangat, maka aku tanpa segan silu menyatakan jualah. Ya, aku 'koyak'. Tapi bukan 'koyak' kejiwangan, 'koyak' tatkala apabila aku tiba di bilikku selepas cuti seminggu panjang. Kawanku (yang dirahsiakan namanya) berkata kepadaku : Amin ,GEMOKKK ar badan KO.. GEMOKKK ar.. cuti seminggu badan dah naik!

Satu tamparan hebat di situ. Dan diri ini benar-benar menyedarinya. Merasai betapa bebanan berat semakin bertambah. Bukan sekadar itu, ramai lagi bahkan tiga empat orang menyatakan bahawa badan aku sudah semakin 'naik'. Tiada bantahan. Aku faham. Aku tahu. Memang salah aku jua, aku biarkan ia 'naik' sewaktu cuti. Aku jamah begitu sahaja tanpa memikirkan diet pemakanan. Aduh, AKU KOYAK!! KOYAK...

Maka, bak orang kata hendak seribu daya tak hendak seribu dalih. Maka bermulalah operasi atau misi tak mustahil aku yang aku namakan MISI FATBURN VERSION 2.0. (entahlah, jangan tanya kenapa) Aku ingin kembali 'bergetah' seperti sedia kala, seperti zaman kerancakan aku pada dulu kala. Memori itu perlu dipulihkan semula! Ya, Amin yang lama akan kembali.

Detail-detail MISI FATBURN VERSION 2.0:
MASA : sebulan
Strategi : Diet, exercise, kurangkan makan
Target : Bakar lemak sebanya mungkin!!!
Pembakar semangat : 'Amin' yang lama
Rintangan: DS, KMB Food Court, Kentucky Fried Chicken, Koop dan lain2.
Probabiliti berjaya: 85% !!!!!
Tactics : Berterusan, lawan nafsu, Frisbee on time


Maka, aku ingin menyatakan harapan dari kalian, SUPPORTLAH AKU!!!!! AKU PERLUKAN SOKONGAN KALIAN UNTUK KEMBALI CERGAS!!!!!

19 comments:

al-ikhsan said...

aku sokong seratus peratus! dan mulai hari ni aku berikrar untuk kurangkan ajak kau makan (masa rehat) kat kiosk lagi!=P

Akmal Hayat said...

ad lagi satu rintangan..

AKU..

hahah..ko akn mkn byk gk..

...zUlaIkHA... said...

faiza 'azamta fatawakkal 'ala Allah...(^_^)

Amin Rox said...

Ikhsan, syukran!! haha, aku memerlukan support sperti itu!!

Amin Rox said...

Akmal, aku dah bertekad dah, ang xkan ley jadi rintagan aku punya!!

Amin Rox said...

Ye Zulaikha, terima kasih kerna memahami. hehe..tapi tgh berazam berusaha sekarang.. in progress.. :)

Atikah Nur Dzulkhefli said...

amin,igt tak yg amin penah nak blanje atik mkn dulu?tp till now,x dpt2 lg?hehhehe..ape kate atik plak bnje amin mkn..nak3????(nak tgk amin n walk the talk ke x?)heheheh

Amin Rox said...

Gulp.. er.. er.... x...xnak.

Sori...


Mision Fatburn!!!!! say no to fat!!!

Akmal Hayat said...

org nk blnja tu amin..amek je laa..

tapau..leh bg kt ak nnt..haha

Amin Rox said...

haha, weyh, sori ar. Aku rasa bek atik save duit dari nak bagi kat ang. ang dah la mkan lebih dari keperluan badan.

Akmal Hayat said...

woih! mana da..kalo ikut hukum Biologinya..orang kurus ni, surface area to volume ratio tu tinggi..energy senang lost.. so kena makan banyak..mana da lebih dari keperluan badan...

Amin Rox said...

aku ikut hukum fizik, the lower the weight the lower the energy required. hah Cmna???

nadzirah baharuddin said...

yeay...amin nk kurus...bagus2...maintain berat badan...tp pasni jgn la smpi terlebih kurus pulak sampai jadik keding!mcm..... .nnti x comei!!

jgn smpi x mkn nasi...hahha!

[opps...no offense to anyone involved!]he3

nadzirah baharuddin said...

yeay...amin nk kurus...bagus2...maintain berat badan...tp pasni jgn la smpi terlebih kurus pulak sampai jadik keding!mcm..... .nnti x comei!!

jgn smpi x mkn nasi...hahha!

[opps...no offense to anyone involved!]he3

muslim said...

aku ingat koyak ape tadi........
kalo nak berdiet,
ramadhan kan ada....

Amin Rox said...

To nadzirah,
oh aah, mmg kena maitain gak kecomelan tuh.. itu aset paling mahal kot. keding x best..

Amin Rox said...

ya, ramadhan bakal tiba.. insyaAllah, madrasah terbaik!

Akmal Hayat said...

macam.....????

fatima said...

sy setuju dan sokong MISI FATBURN VERSION 2.0 seratus peratus!