Sunday, August 16, 2009

GDC Kepeningan!!!


Semalam aku jadi bingung memikirkan negara pilihan untuk fly nanti. UK? New Zealand? Canada? atau Australia? Aduh, aku benar-benar bingung. Dalam kepala masih tiada jawapan. Hanya menunggu hidayah tiba Ah, biarkan, nanti aku tetap akan membuat keputusan, tapi bukan sekarang. Istakharah sudah dibuat, jadi tunggu sahajalah kalapangan dada itu tiba. (inilah sikap aku jika berkaitan dengan membuat keputusan muktamad dalam menentukan arah hidup)

Cuti tiga hari. Sabtu, Ahad, dan Isnin. Memang membosankan. Tinggal di bilik, aku buat kerja, Lab report, Business Marketing Plan competition,Settlekan Plan Treasure Hunt, Settlekan borang maklum balas pelajar untuk kem G2S dan prepare for EE and TOK. Aduh, memang bosan. Roomateku pula sibuk menguruskan Softball Clinic manakala aku keseorangan di bilik. Aku kesepian. Semalam, sempat berbual dengan emak, bincang tentang transportation untuk balik cuti nanti. Kali ini aku beralih angin. Kereta api jadi pilihan. Dari menaiki pesawat A320 dengan purata kelajuan 800 km sejam hanya mengambil masa sejam untuk sampai ke rumah halaman, kini aku memilih kereta api dengan puurata kelajuan 70 km sejam dan mengambil masa 12 jam untuk sampai ke rumah!
Inilah aku, suka mencuba.

Dan di bawah ini pula, jangan ditanya, akibat boring terlampau dan ada juga perasaan 'perasan' di situ. Sekadar hiburan ringan. Tiada gurauan. (ye ker)



Chemistry : Pure Mathematics = Adik : Abang
Adik + Abang = Selalu Gaduh
Pelerai pergaduhan = GDC




Sebab pergaduhan = Acid and base : camna nak cari pH??


Tekan -log [H] pastu letak concentration of Hydrogen ions.. senang jer..
So, ni jawapannya..
lalala...


=




Apakah????? GDC sudah Pening!

* GDC - Graphic Display Calculator


P/S : Misi V 2.0 is still progressing..


10 comments:

crixerity said...

teringin nak follow hang naik keretapi klasik ktmb tuh..lama dah tak naik..

aida nor illyana said...

kesian GDC tu.....demam H1N1 kot..

Amin Rox said...

Mirul, jom! Pi kedah, kita terjah langkawi.. (langkawi??? ada apa ek kat lgkawi mirul????)ngehngeh...

Amin Rox said...

to Aida, mungkin la kot, virus tuh memang bahaya betul. GDC pun jadi mangsa.. :)

Akmal Hayat said...

Kantoi rr weh..bkn GDC yg pening..tp hang yg demam..

ahaha..

picture last..kantoi rr ko pky 'A-LOCK'..

nmpk jelas kot!!

Amin Rox said...

haha, akmal, aku kantoi kat situ. kanaku dah ckp, sekadar hiburan, tapi faktanya betul la..

crixerity said...

ada apa kat langkawi?yang aku tau miraman kelas kau tu la tinggal situ..hoho..
naik sampai perak, taiping udahla..pastu patah balik..hehe

berapa eyh tiket dia amin?

Amin Rox said...

haha, faham gak la ko.. bagus2.

betullah tu jawapan ko.. jeng3!

hehe, gurau jer, ntah kalo gi kedah gitu dlam rm 40++, itupun kalo katil la, kalo amek seat murah lagi rasany.
tapi borink ar.. hehe, tidur je lah nnti spnjang jalan.

Aminuddin said...

Amin Comel!! yeay!! trima kasih! haha

Amin Rox said...

haha, budak nama amin mmg comel la..
so nak nak kasi nama anak nnti, ingat2 la amin.. lala~