Sunday, May 16, 2010

Bubur Pun Sodap!


"Malam ni makan apa?" Saya tnya. "Ikan.." "err..ok, thanks"
Nampaknya, KMB Food Court la jawabnya. Sori, mak cik DS, saya bukan tak lalu makan ikan. tapi saya sakit gigi. Bukan ikan sahaja tapi daging pun. kalo ayam, maybe ley consider. ^_<


"Akak, bagi mee kongfu satu ok!" 

Tunggu punya tunggu, siap. Lega. Dah dua hari tak makan carbohydrate, malam semalam pekena ayam KFC, itu pu sekadar meraikan kekawan GTS (geng tidur surau), saya belanja mereka. Sakit juga la walaupun ayam KFC sedap. huhu. Ketika mee kongfu terhidang, fuh, punya la bernafsu nak makan, sekali masuk mulut, kunyah. Aduh...sakit. Silap pula order mee kongfu, lupa. Mee kongfu digoreng. Apa boleh buat, slow-slow la. 

*********************************************************************************  

BESOKNYA


"pagi ini makan apa?" "bubur" "Ok, lega."

Buat pertama kalinya minggu ini saya rasa saya makan benda paling sedap di dunia. iaitu bubur DS!! Yahoo!

Ingatlah lima perkara sebelum lima perkara. Salah satunya, sihat sebelum sakit. Maka rebutlah peluang sihat itu untuk melaksanakan amal ibadah sebanyaknya. Ini kalau dah sakit gigi pun, nak solat dah tak sekusyuk dulu.

BERSYUKURLAH PADA TUHAN YANG MAHA PENGASIH DAN MAHA PEMBERI..


5 comments:

Akmal Hayat said...

huhu. macam2 jadi time2 exam nie.. :D

Amin Rox said...

agak ar. cabaran bertubi2. tapi alah bisa tegal biasa. ^_^
Hidup berjiwa hamba..

muhamad nazri said...

zaman sekarang da takde slavery kot~

PeRaNTau said...

ramai eh GTS tahun ni?

Amin Rox said...

>>perantau: Ramai gak la, ada ahli lelap, aktif and macam2. :P